Tag Archives: Креативно

ФИЛЦ

Филцот е еден од најстарите материјали кој е познат на човекот. Станува збор за  неткаен [...]

ШТО СЕ СЛУЧУВА КОГА КУПУВАТЕ РАЧНА ИЗРАБОТКА ОД ЕСНАФ?

Дали знаете дека со купувањето на изработка од нашето мало креативно катче предизвикувате лавина од [...]

ВЕЗЕЊЕ

Во минатото везот претставувал главен украс, особено ксј женските кошули, марами, но и на многу [...]

ПЛЕТЕЊЕ

Дали сте знаеле дека пред еден милениум во Египет носеле плетени чорапи и дека на [...]

ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ ЗА ФИЛИГРАНСКИОТ НАКИТ

Креативноста на македонскиот народ е особено изразена во техниката Филигран од која произлегле најубавите парчиња [...]

ЗОШТО ДА ГО ОДБЕРЕТЕ ЕСНАФ?

Со денешното брзо темпо на живеење, принудени сме да донесуваме брзи одлуки кога купуваме и [...]

ДЕКУПАЖ

Зборот декупаж доаѓа од францускиот збор decoupage, односно decouper, што значи „сече или да исече“. [...]

Која е вашата прва помисла кога некој ќе каже РАЧНА ИЗРАБОТКА?

„Рачна изработка“ е еден од најефикасните опишувачи кои помагаат да се нагласи квалитетот и уникатноста [...]

Креативна Македонија

When is the time when you are the most creative? When do you get your [...]