[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Дозволете ми да ви поставам прашање – Колку долго сте среќни откако купивте нешто? Кога пријателите ве прашуваат од каде го земавте, вие само го кажувате името на продавницата и тоа е тоа, нели?

Што ако твоето срце се топи кога ја раскажуваш приказната зад неа, личноста што ја создаде, неговата животна приказна и ти си негов херој во неа?

Причината зошто сте тука на оваа страница е фактот дека сакате да добиете поголема вредност. Секое едно парче што ќе го најдете тука има посебна приказна да ви раскаже и да ви донесе искра на среќа. Затоа со купување на тоа, вие сте посреќни знаејќи дека сте го смениле животот на некој друг.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”25px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Нашата Приказна

„Секој ден е подарок, затоа подарувај секој ден“.

Да, ние сме неколку ентузијасти кои решија да го сменат светот на занаетчиите.

И не, не сме сами. Зад нас е армија на занаетчии со желба да се приближат до вас.

Како организатори на 8 ракотворби базаари, се соочивме со многу предизвици. Она што ја води целата оваа приказна е соработката со повеќе од 250 занаетчии.

Сите овие креативни луѓе прават прекрасни парчиња, модерни или традиционални, од најдобрите украси и накит, до големи парчиња украси и сите се соочуваат со истите проблеми без исклучок, а тоа е како тој производ да го претстават пред вас и пошироката јавност.

Така се роди Еснаф, како еднаква можност за сите, како можност за сите да настапат на организиран начин без да изгубат идентитет. Исто така, Еснаф е можност за нашите занаетчии да се претстават на светските пазари и со тоа да промовираат богата традиција и култура.

Од занаетчии за вас![/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_empty_space height=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”25px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Социјална одговорност:

Еснаф е социјално претпријатие кое ги комбинира бизнисот и социјална еднаквост. Нашиот успех го мериме со позитивното општествено и економско влијание кое го имаме врз нашите занаетчии и нивните заедници. Купувањето на нашите клиенти позитивно влијае на нашите занаетчии. Маргинализираните категории на луѓе се дел од тоа, а Еснаф исто така работи на создавање можности за вработување за нив. Со купување производи на Еснаф, вие директно придонесувате за:

– Еден занаетчија да го развие својот бизнис

– Една самохрана мајка да го нахрани своето дете

– Во борбата на една жена против малигните заболувања

– За инклузија на маргинализирано лице.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Вредности:

Оваа онлајн продавница има мисија да ги направи занаетчиите да стојат заедно против сериски произведени производи кои ги потиснуваат и истребуваат занаетите, традицијата, националното богатство и наследство. Можете да го поддржите Еснаф со купување на производите со кои директно ќе придонесете за:

1. Ние ги зајакнуваме занаетчиските бизниси.

2. Ние создаваме можности за ранливите категории на луѓе.

3. Ние обезбедуваме достојно и безбедно место за продажба на нивните производи (без расна, национална или родова дискриминација).

4. Ние сме чувари на нашата традиција и култура.

5. Ние се грижиме за животната средина и промовираме зелени бизниси.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]