Tag Archives: рачно изработен накит

ВЕЗЕЊЕ

Во минатото везот претставувал главен украс, особено ксј женските кошули, марами, но и на многу [...]

ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ ЗА ФИЛИГРАНСКИОТ НАКИТ

Креативноста на македонскиот народ е особено изразена во техниката Филигран од која произлегле најубавите парчиња [...]

Што е тоа што го привлекува вашето внимание кога ќе видите рачно изработен накит?

Личната поврзаност на занаетчијата и љубовта кон неговиот занает ги трансформира обичните предмети во ремек-дела [...]