Се прикажуваат сите 3 резултати

НЕЗАПИРЛИВА е иницијатива која има за цел да ја подигне свеста, да ги инспирира и да ги поддржи жените-хероини кои не се откажуваат и и пркосат на секоја препрека во животот.
Самохрани мајки, жени кои се избориле со тешки болести, жени со попречености, жени од сите ранливи категории… Незапирливи жени кои креираат од срце и сонуваат со очи широко отворени.
Иницијативата започна пред една  година и доби огромна поддршка од силни и успешни жени- двигатели во општеството, кои ја препознаа нејзината неопходност.  Тоа ни даде дополнителен мотив да продожиме напред и да не запираме. Со посветена работа и здружени сили (оваа година)ги создадвме нашите “чеда” -нашите први брендирани рачно изработени торби – Манта, Каделка и Гуна.
Посебно сме благодарни на соработката со прекрасните дизајнерки
од Бугарија и Македонија, кои го збогатија со своето знаење тимот “Незапирливи”, како и  на амбасадата на Бугарија во Македонија за нивната финансиска поддршка.  ( ова може да оди на крај)
Инспирацијата за овие “незапирливи” продукти беа природните материјали, женската носија, боените конци, традиционалните женски костими.

Росица Мршиќ - Незапирлива

Гуна

100,00 

Росица Мршиќ - Незапирлива

Каделка

200,00 

Росица Мршиќ - Незапирлива

Манта

100,00