fbpx

ДАЛИ ЗНАЕШ ДЕКА…

За да се сошие машински одредена изработка, потребни се 34 секунди. Но, доколку се шие рачно за истата ќе бидат потребни 12 минути.

Конецот за рачно шиење е многу поскап од оној кој се користи при машинско шиење.

Рачно сошиеното е поиздржливо и подолготрајно од шиеното машински.

 

Сарачкото шиење го користеле и нашите опинчари и сарачи (занаетчии кои изработувале седла)

Тоа е најдоброто и најцврстото шиење на кожата. Едниот конец е независен од другиот, се користат две игли и се шие вкрстено со восочен конец кој е издржлив на надорешни влијанија.

Рачно шиен, кожен бележник

КОЖЕН БЕЛЕЖНИК А6